Zaštita od požara

POŽAR U POGONU "SLOBODE" IZ ČAČKA - Gorela smesa za pravljenje suzavca

06. Maj. 2016.

U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati.

Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u vazduhu, gušenje i štipanje za oči.
 
Jednoj radnici kompanije "Sloboda" je pozlilo, ali se oporavlja i sada je u dobrom stanju.
 
Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane iz dela grada u blizini "Slobode", ali i naseljima Avenija 1 i 2 da preventivno zatvore prozore na kućama i stanovima.
 
Nadležni kažu da više nema opasnosti po građane, da je sve pod kontrolom i da se radilo o tehnološkom zapaljenju pri operaciji sušenja smese za suzavac.
 
Kako navode, niko nije povređen, niti ima ozbiljnije materijalne štete.
 
Vatrogasna služna kompanije ''Sloboda'' dežuraće celu noć u pogonu u kom se dogodio požar.
 
Ministarstvo odbrane: Nema povređenih, a ni materijalne štete u čačanskoj Slobodi
 
Od posledica požara u vojnog fabrici Sloboda u Čačaku nije bilo povređenih kao ni materijalne štete, potvrđeno je večeras Beti u Ministarstrvu odbrane.
 
Do izbijanja vatre, koja je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa ugašena došlo je zbog samozapaljenja suzavca, a "nema nikave materijalne štete", dodaju u tom ministarstvu.
 
Izvor: blic
Pogledajte još
31. Jul 2016. // ZOP - Hronika
U fabrici i salonu nameštaja u Kovačici u četvrtak je izbio požar koji je lokalizovan, rekao je Beti komandant vavatrogasne brigade iz Pančeva Bora Majkić.   Majkić je naveo da je u 19.20 časova prijavljeno da je izbio požar u fabrici "Padina komerc" i salonu nameštaja i da je na gašenju...
Komisija koja je formirana u čačanskoj "Slobodi" trebalo bi da odgovori zbog čega je došlo do požara u pogonu gde se proizvodi suzavac. Požar je izazvao paniku među Čačanima iako nije bilo povređenih i veće štete. Veliki broj građana koji žive blizu fabrike osetio je mučninu, štipanje za oči, grlo...
24. April 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar koji je večeras izbio u naselju Begaljica u Grockoj, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", lokalizovan je i nema povređenih.     Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, požar je zahvatio krovnu konstrukciju zgrade, dok su na licu mesta, pored pripadnika Vatrogasne brigade grada...
Pripadnici vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša lokalizovali su požar koji je izbio u subotu oko 18.30 časova na krovu zgrade strugare u Železničkoj ulici na Jelašničkom putu.   U požaru nije bilo povređenih a nakon gašenja požara uslediće policijski uviđaj, kojim će biti utvrđeno zbog čega...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima