Zaštita od požara

Lokalizovan požar u Begaljici, nema povređenih

24. Apri. 2016.

Veliki požar koji je večeras izbio u naselju Begaljica u Grockoj, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", lokalizovan je i nema povređenih.

 
 
Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, požar je zahvatio krovnu konstrukciju zgrade, dok su na licu mesta, pored pripadnika Vatrogasne brigade grada Beoagrada, prisutne ekipe Hitne pomoći i veliki broj građana.
 
 
Mali: Vatrogasci brzo reagovali, bitno da niko nije povređen
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je požar u osnovnoj školi u Begaljici vrlo brzo lokalizovan, da su vatrogasci brzo reagovali sa 10 vozila i 29 pripadnika.
 
"Tu su i cisterne sa vodom, mi smo isto pomiogli iz grada, pošto je pritisak vode u Begaljici mali. Najvažnije je da nema povređenih", istakao je Mali u izjavi za Tanjug.
 
Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da uđu u školu kada je tek počeo požar i uspeli su da izvuku arhivu, kao i dnevnike, kompjutere i druge elemente.
 
"Mi ćemo gledati koliko već sutra da napravimo plan kako bi deca, njih oko 250 koliko ih pohađa ovu školu, od utorka ili srede već krenuli u osnovnu školu u Grockoj", rekao je Mali.
 
On je zahvali vatrogascima na brzoj reakciji i dodao da je najvažnije da deca nisu povređena.
 
"Požar je lokalizovan i nema nikakve opasnosti za ljude i objekte okolo. Uzrok je najverovatnije loša instalacija, jer je škola stara i ima lamperiju, ali će se to utvrditi istragom", dodao je gradonačelnik.
 
"Koji god da je uzrok požara nama sledi nova gradnja škole, odnosno obnova, na čemu će se raditi narednih nekoliko meseci ili godinu dana. Ali koliko god treba, uradićemo to kvalitetno kako treba kako bi đaci dobili modernu školu", naglasio je Siniša Mali.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
SAMO u poslednje dve sedmice na području opštine Bela Crkva gorelo je oko 1.000 hektara oranica, na kojima su, pokazala je istraga poljočuvarske službe, ostatke od žetve pšenice palili veliki zemljoposednici, iako je to zakonom zabranjeno. Protiv njih je podneto ukupno osam krivičnih prijava, zbog paljenja biljnih ostataka i...
22. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na krovu napuštene zgrade u Bulevaru despota Stefana večeras oko 19 sati izbio je požar. Kako saznajemo, izgorelo je oko 40 kvadrata, a povređenih nema. Pet vatrogasnih vozila je bilo na terenu. - Požar je izbio u 19.05 sati na krovu napuštene zgrade. Požar je gasilo 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila - kažu iz...
11. Avgust 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar izbio je sinoć oko 19 časova uz fabriku betona ''Lafarž'' u Beočinu nadomak Novog Sada.   Gust crni dim nadvio se nad celim mestom, a požar je izbio na deponiji uz fabriku.   Vatrogasci kažu da nema potrebe za paniku jer je požar odmah lokalizovan, te da se na licu mesta pored...
Fabrika za preradu ribe u Požegi izgorela je u požaru, koji je jutros zahvatio pogon, povređenih nema, rečeno je u požeškoj policiji.     Za sada se ne zna uzrok, jer je uviđaj u toku, a pričinjena je velika materijalna šteta.   U gašenju požara su učestvovale ekipe iz Požege i...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima