Zaštita životne sredine

Dodeljeni Zeleni i Crni list

30. Apri. 2016.
Dodeljeni Zeleni i Crni list

EKOLOŠKI magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine, dodelili su u utorak u Sremskim Karlovcima tradicionalna priznanja za očuvanje prirode i životne sredine "Zeleni list" i "Crni list".

"Zeleni list" je dobila akcija "Jedno drvo za jednog ratnika" koju realizuju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, JP "Srbijašume" i beogradski Šumarski fakultet. U okviru nje će, u znak sećanja na srpske ratne žrtve, biti posađeno 1,3 miliona stabala mekih lišćara.
 
Istim priznanjem je za pomoć Srbiji u saniranju posledica poplava nagrađena Ambasada Japana u Beogradu, Pokret gorana Srbije je nagrađen za 55 godina uspešnog rada, Kompanija "Fijat Krajsler" za akciju "Recikliranje je kul", a "Alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem".
 
Za organizaciju Ekološkog festivala u Nišu, "Zeleni list" dobili su tamošnji Centar za profesionalni razvoj u obrazovanju, Scena "Of teatar" i JKP "Medijana", dok je za najveći broj roda na jednom mestu nagrađeno Udruženje građana "Taraške rode" iz Taraša.
 
Najzad, "Zeleni list" dodeljen je i Draganu Pečurici iz Bačke Topole za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha, Ranku Šćekiću iz Uba za proizvodnju briketa od ugljene prašine i Milutinu Dražiću za projekat pošumljavanje Srbije na omladinskim radnim akcijama tokom nekoliko decenija.
 
OPOMENA SANITARNOJ INSPEKCIJI
 
"CRNI list" koji se dodeljuje onim koji najmanje brinu o zaštiti životne sredine, ove godine dobila je Republička sanitarna inspekcija zbog, kako je obrazloženo, nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Otvoren izazov za upravljanje bio-otpadom
10. Mart 2020. // ZŽS - Srbija
 Na Palilulskoj pijaci u Beogradu danas je objavljen početak „Izazova za upravljanje bio-otpadom“, koji su pokrenuli Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).   Cilj ovog izazova je...
Srbija dostavila ciljeve smanjenja stakleničkih gasova
Vlada Srbije je, među prvih 10 država sveta, dostavila svoje ciljeve smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte i oni iznose 9,8 odsto do 2030. godine, u odnosu na 1990, rečeno je danas na Klimatskom panelu Srbije.   "Srbija danas ima 36 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda od čega šest...
Počelo čišćenje Potpećkog jezera
11. Januar 2021. // ZŽS - Srbija
 U cilju rešavanja problema na Potpećkom jezeru i uklanjanja velike količine plivajućeg otpada koji se, usled padavina nakupio kod brane „Potpeć“ na Limu, danas su počeli radovi na njegovom čišćenju. Radove sprovodi JVP „Srbijavode“ u saradnji sa JP „Elektroprivreda Srbije“, koje će...
Za vraćanje Planete ljudima i vraćanje čoveka Planeti
 Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je danas međunarodnu naučnu konferenciju „Vraćanje Planete ljudima i vraćanje čoveka Planeti“ koja je tematski obuhvatila najaktuelnije probleme životne sredine sa kojima se suočava  savremeni čovek.   Pitanja životne sredine su ključna...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima