Zaštita životne sredine

Dodeljeni Zeleni i Crni list

30. Apri. 2016.
Dodeljeni Zeleni i Crni list

EKOLOŠKI magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine, dodelili su u utorak u Sremskim Karlovcima tradicionalna priznanja za očuvanje prirode i životne sredine "Zeleni list" i "Crni list".

"Zeleni list" je dobila akcija "Jedno drvo za jednog ratnika" koju realizuju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, JP "Srbijašume" i beogradski Šumarski fakultet. U okviru nje će, u znak sećanja na srpske ratne žrtve, biti posađeno 1,3 miliona stabala mekih lišćara.
 
Istim priznanjem je za pomoć Srbiji u saniranju posledica poplava nagrađena Ambasada Japana u Beogradu, Pokret gorana Srbije je nagrađen za 55 godina uspešnog rada, Kompanija "Fijat Krajsler" za akciju "Recikliranje je kul", a "Alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem".
 
Za organizaciju Ekološkog festivala u Nišu, "Zeleni list" dobili su tamošnji Centar za profesionalni razvoj u obrazovanju, Scena "Of teatar" i JKP "Medijana", dok je za najveći broj roda na jednom mestu nagrađeno Udruženje građana "Taraške rode" iz Taraša.
 
Najzad, "Zeleni list" dodeljen je i Draganu Pečurici iz Bačke Topole za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha, Ranku Šćekiću iz Uba za proizvodnju briketa od ugljene prašine i Milutinu Dražiću za projekat pošumljavanje Srbije na omladinskim radnim akcijama tokom nekoliko decenija.
 
OPOMENA SANITARNOJ INSPEKCIJI
 
"CRNI list" koji se dodeljuje onim koji najmanje brinu o zaštiti životne sredine, ove godine dobila je Republička sanitarna inspekcija zbog, kako je obrazloženo, nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Pomor ribe u Krivaji kod Srbobrana
08. Decembar 2015. // ZŽS - Srbija
SRBOBRAN - Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine saopštilo je danas da prati situaciju na kanalu Dunav-Tisa-Dunav (DTD) i reci Krivaji u Srbobranu gde su primećeni problemi sa pomorom ribe i ocenilo da je problem u zagađenosti uzvodnog dela kanala. Kako se navodi u saopštenju, ovih dana je kod Srbobrana primećena...
Postrojenje za preradu otpadnih voda u mestu Donja Rača, započeto pre pet godina kao značajan ekološki projekat za ovu šumadijsku opštinu, zaraslo je u korov. Objekat je trebalo da bude završen 2012, ali je još na nivou grubih građevinskih radova.   Meštani Rače, u obraćanju...
Ugrožena kontrola nuklearnog otpada u Srbiji
03. Septembar 2016. // ZŽS - Srbija
Stručnjaci upozoravaju na nedovoljan nadzor nad radioaktivnim materijalom i objektima na teritoriji Srbije. Javno preduzeće "Nuklearni objekti Srbije" pet godina u stanju v. d.   Kada bi neko pokušao da upadne u hangare u Vinči u kojima se čuva radioaktivni otpad, ili ukoliko bi se negde desio nekakav incident sa...
01. Mart 2016. // ZŽS - Srbija
SVILAJNAC - Predstavnici Opštinskog odbora SNS-a u Svilajncu, Ekološkog pokreta iz tog mesta i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović su, na osnovu utvrđenih činjenica, zaključili da se postupak o nameru preduzeća Visan da izgradi postrojenje za tretman medicinskog...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima