Zaštita životne sredine

Dodeljeni Zeleni i Crni list

30. Apri. 2016.
Dodeljeni Zeleni i Crni list

EKOLOŠKI magazin "Čekajući vetar" drugog programa Radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine, dodelili su u utorak u Sremskim Karlovcima tradicionalna priznanja za očuvanje prirode i životne sredine "Zeleni list" i "Crni list".

"Zeleni list" je dobila akcija "Jedno drvo za jednog ratnika" koju realizuju Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, JP "Srbijašume" i beogradski Šumarski fakultet. U okviru nje će, u znak sećanja na srpske ratne žrtve, biti posađeno 1,3 miliona stabala mekih lišćara.
 
Istim priznanjem je za pomoć Srbiji u saniranju posledica poplava nagrađena Ambasada Japana u Beogradu, Pokret gorana Srbije je nagrađen za 55 godina uspešnog rada, Kompanija "Fijat Krajsler" za akciju "Recikliranje je kul", a "Alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem".
 
Za organizaciju Ekološkog festivala u Nišu, "Zeleni list" dobili su tamošnji Centar za profesionalni razvoj u obrazovanju, Scena "Of teatar" i JKP "Medijana", dok je za najveći broj roda na jednom mestu nagrađeno Udruženje građana "Taraške rode" iz Taraša.
 
Najzad, "Zeleni list" dodeljen je i Draganu Pečurici iz Bačke Topole za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha, Ranku Šćekiću iz Uba za proizvodnju briketa od ugljene prašine i Milutinu Dražiću za projekat pošumljavanje Srbije na omladinskim radnim akcijama tokom nekoliko decenija.
 
OPOMENA SANITARNOJ INSPEKCIJI
 
"CRNI list" koji se dodeljuje onim koji najmanje brinu o zaštiti životne sredine, ove godine dobila je Republička sanitarna inspekcija zbog, kako je obrazloženo, nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
U Srbiji je protekle noći obeležena akcija "Sat za našu planetu", koju je organizovao Svetski fond za prirodu (WWF), isključivanjem svetla na jedan sat u brojnim institucijama, poslovnim zgradama, školama, znamenitim građevinama i spomenicima.   Ove godine se u tu akciju uključilo više od 450...
Za vraćanje Planete ljudima i vraćanje čoveka Planeti
 Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je danas međunarodnu naučnu konferenciju „Vraćanje Planete ljudima i vraćanje čoveka Planeti“ koja je tematski obuhvatila najaktuelnije probleme životne sredine sa kojima se suočava  savremeni čovek.   Pitanja životne sredine su ključna...
Poziv - Škola savetnici za hemikalije Oktobar 2016
11. Avgust 2016. // ZŽS - Srbija
POZIV ZA PETODNEVNU OBUKU: OBUKA ZA STICANJE ZVANJA SAVETNIKA ZA HEMIKALIJE. Datum: 03.10.-07.10.2016. Mesto: Beograd DOWNLOAD
02. Oktobar 2016. // ZŽS - Srbija
Nade Užičana da će po prvi put u istoriji grada imati čistu reku pale su u vodu prošle godine, kada se - posle niza propusta - odustalo od izgradnje Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda (CPPOV).   Nova šansa za spas vodotokova koji su sada jedini "kolektori" fekalija za stotine hiljada...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima