Zaštita životne sredine

Akcija "Zamenite stari papir za sadnice"

16. Mart. 2016.
Akcija

NOVI SAD - U okviru manifestacije "Novosadsko proleće", koja počinje danas u prostoru JP SPC "Vojvodina" u Novom Sadu, udruženje "Inženjeri zaštite životne sredine" organizuje akciju zamene starog papira za sadnice cveća i drveća.

Svi koji donesu 10 kilograma starog papira dobiće sadnicu cveća, a za 60 kilograma obezbeđena je sadnica drveta.
Štand "Inženjera zaštite životne sredine" biće postavljen kod ulaza u Gradsku kafanu na prvom spratu, a akcija traje do 19. marta, svakog dana u periodu od 9 do 19 časova.
 
Od članova i članica udruženja novosađani će moći da dobiju i više informacija o procesu reciklaže i načinima na koji mogu da smanje svoj uticaj na životnu sredinu i doprinesu njenom očuvanju, kao i načinima na koje svaki pojedinac može da odgovri na klimatske promene.
 
Papir ima odlična svojstva za reciklažu; njegovom proizvodnjom iz recikliranih materijala, umesto iz drveta, postiže se energetska ušteda i do 74 procenta, zavisno od tehnološkog postupka i vrste starog papira, navodi se u saopštenju.
 
Dobijanjem papira iz jedne tone recikliranog papira smanjuje se emisija štetnih gasova za oko 70 procenata. Reciklažom samo 1 tone starog papira sačuvaće se 30.000 litara vode potrebne za proizvodni proces.
 
Svakom tonom recikliranih novina sačuva se 17 stabala starosti između 15 i 20 godina. Da bi se zadovoljile potrebe za papirom prosečnog domaćinstva godišnje se poseče 6 stabala.
 
Izvor: RTV
Pogledajte još
KALENDAR OBUKA VICTORIA CONSULTING ZA FEBRUAR I MART 2016
Kalendar obuka možete preuzeti sa linka: Kalendar obuka-2016   Obuke: - Obuka za novi ISO 9001:2015, 04.02.2016 - Savetnik za hemikalije (sticanje zvanja: savetnik za hemikalije), 22-26.02.2016. - Obuka za novi ISO 14001:2015, 14.03.2016.   Preliminarne prijave su u toku.   Za više informacija...
08. Decembar 2015. // ZŽS - Srbija
Zatrpano gustim oblakom smoga, od kojeg se ne vide ni nebo ni brda koja ga okružuju, Užice je već danima idealna scenografija za filmove kataklizme. Vazduh smrdi na pepeo... Sunce zaklonjeno iza neprozirnog oblaka magle... U tri po podne mrak... Ljudi liče na senke... Jezivo! Sablasno je izgledao centar u nedelju uveče. Od smoga...
23. Decembar 2016. // ZŽS - Srbija
Nivo čađi i prašine u vazduhu na nekoliko lokacija u Kragujevcu je povišen, što je posledica korišćenja uglja kao ekološki neprihvatljivog goriva za grejanje i gustog saobraćaja u gradu, rečeno je danas agenciji Beta.   Prema merenjima Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, čak 15 od 30...
Svetski dan životne sredine 2022: Imamo samo jednu planetu
U univerzumu se nalaze milijarde galaksija, u našoj galaksiji su milijarde planeta, ali postoji samo jedna planeta Zemlja – to je glavna poruka ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, a ovogodišnji hašteg na društvenim mrežama je #samojednaplaneta. Globalna kampanja...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima