Zaštita životne sredine

Od ponedeljka pojačana kontrola radnji u vezi sa odlaganjem otpada i dostavom robe

05. Decembar. 2015.
Od ponedeljka pojačana kontrola radnji u vezi sa odlaganjem otpada i dostavom robe

Gradske inspekcije i Komunalna policija od ponedeljka će pojačano da kontrolišu odnošenje ambalažnog otpada u vreme u kome se vrši dostava robe u maloprodajnim objektima u užem centru grada, najavljeno je iz uprave Grada Beograda.

- Od ponedeljka, 7. decembra počinje pojačana kontrola gradske inspekcije i komunalne policije kako u vezi sa odnošenjem ambalažnog otpada tako i zbog vremena u kome može da se vrši dostava robe. Striktna kontrola će prvih sedam dana biti vršena na teritoriji gradskih opština Stari Grad i Vračar, a potom će biti proširena na druge delove grada. Pozivam građane da učestvuju u ovoj akciji i da jave Beokom servisu ako primete da pojedine radnje ne poštuju odluku kako o odlaganju ambalažnog otpada, tako i onu koja se odnosi na vreme u kome je moguće vršiti dostavu robe, a to su rani jutarnji časovi - rekao je Goran Vesić Gradski sekretar.
 
Kako je rekao, građani se žale da maloprodajni objekti (prodavnice, restorani, kafići, radnje...) vrše odlaganje ambalažnog otpada u podzemne kontejnere koji su namenjeni samo stanovnicima. Zbog toga se često dešava da se podzemni kontejneri napune ambalažnim otpadom, a nisu retki slučajevi da se zbog gabarita ovog otpada kontejneri zapuše. To je razlog zbog koga građani ne mogu da odlažu svoj otpad u kontejnere koji su namenjeni stanovnicima i zbog čega se stvara komunalni nered.
 
On je istakao da su ovi problemi posebno izraženi u delovima grada u kome se nalazi mnogo maloprodajnih objekata, kao što je donji Dorćol, Knez Mihajlova ulica, deo Vračara između Resavske i Kalenić pijace, Bulevar kralja Aleksandra, Zemunski kej, kao i delovi Novog Beograda.
 
- Javnost treba da zna da, prema važećim odlukama grada Beograda, maloprodajni objekti nemaju pravo da koriste kontejnere za građane za odlaganje ambalažnog otpada, već je njihova obaveza da imaju potpisane ugovore sa operaterima koji iz njihovih radnji odnose otpad - izjavio je Vesić.
 
Gradski menadžer je takođe istakao da je gradskim odlukama predviđeno u koje doba dana može da se vrši dostava robe i da će se ova odluka striktno poštovati, odnosno da će kompanije koje je se ne budu pridržavale biti kažnjene.
Pogledajte još
19. Januar 2016. // ZŽS - Beograd
BEOGRAD - U Beogradu je danas potpisan ugovor o isporuci pet novih niskopodnih autobusa na električni pogon, a rok za njihovu isporuku je 150 dana.   Kako je rečeno, cena jednog električnog autobusa je 460.000 evra, kapacitet je 80 putnika i to su u potpunosti ekološka vozila.   Potpisivanju ugovora prisustvovao...
Topčiderski park pod smećem: Pretvorili oazu prirode u divlju deponiju!
Topčiderski park ponovo je pretvoren u divlju deponiju! Nesavesni građani iskoristili su prazničnu atmosferu i manjak ljudi na šetalištu da svoje đubre izbace, ni manje, ni više, nego usred jedne od prestoničkih zelenih oaza.     Ovo, inače, nije prvi put da park u blizini Miloševog konaka...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima