Zaštita od požara

POŽAR U POGONU "SLOBODE" IZ ČAČKA - Gorela smesa za pravljenje suzavca

06. Maj. 2016.

U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati.

Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u vazduhu, gušenje i štipanje za oči.
 
Jednoj radnici kompanije "Sloboda" je pozlilo, ali se oporavlja i sada je u dobrom stanju.
 
Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane iz dela grada u blizini "Slobode", ali i naseljima Avenija 1 i 2 da preventivno zatvore prozore na kućama i stanovima.
 
Nadležni kažu da više nema opasnosti po građane, da je sve pod kontrolom i da se radilo o tehnološkom zapaljenju pri operaciji sušenja smese za suzavac.
 
Kako navode, niko nije povređen, niti ima ozbiljnije materijalne štete.
 
Vatrogasna služna kompanije ''Sloboda'' dežuraće celu noć u pogonu u kom se dogodio požar.
 
Ministarstvo odbrane: Nema povređenih, a ni materijalne štete u čačanskoj Slobodi
 
Od posledica požara u vojnog fabrici Sloboda u Čačaku nije bilo povređenih kao ni materijalne štete, potvrđeno je večeras Beti u Ministarstrvu odbrane.
 
Do izbijanja vatre, koja je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa ugašena došlo je zbog samozapaljenja suzavca, a "nema nikave materijalne štete", dodaju u tom ministarstvu.
 
Izvor: blic
Pogledajte još
Dragan J. (62) iz Užica uhapšen je pošto je juče na obalama jezera Vrutci na četiri mesta podmetnuo požar u kome je izgorela jedna koliba i koji je zahvatio tri hektara šume. Pravovremenom intervencijom vatrogasaca sprečena je veća šteta, a kod piromana, koji je uhapšen dok je iz neposredne blizine...
15. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).   Iako je...
11. Avgust 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar izbio je sinoć oko 19 časova uz fabriku betona ''Lafarž'' u Beočinu nadomak Novog Sada.   Gust crni dim nadvio se nad celim mestom, a požar je izbio na deponiji uz fabriku.   Vatrogasci kažu da nema potrebe za paniku jer je požar odmah lokalizovan, te da se na licu mesta pored...
Kostolac -- Na gradilištu kineske kompanije CMEC u termoelektrani "Kostolac B" u Kostolcu, oko 14 sati eksplodirale su dve boce tehničkog gasa za zavarivanje.   Tom prilikom povređena su tri radnika iz Kine.   RTS je javio je da su dvojica radnika zadobila lakše povrede i da su zbrinuti u...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima