Zaštita od požara

POŽAR U POGONU "SLOBODE" IZ ČAČKA - Gorela smesa za pravljenje suzavca

06. Maj. 2016.

U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati.

Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u vazduhu, gušenje i štipanje za oči.
 
Jednoj radnici kompanije "Sloboda" je pozlilo, ali se oporavlja i sada je u dobrom stanju.
 
Iz štaba za vanredne situacije pozvali su građane iz dela grada u blizini "Slobode", ali i naseljima Avenija 1 i 2 da preventivno zatvore prozore na kućama i stanovima.
 
Nadležni kažu da više nema opasnosti po građane, da je sve pod kontrolom i da se radilo o tehnološkom zapaljenju pri operaciji sušenja smese za suzavac.
 
Kako navode, niko nije povređen, niti ima ozbiljnije materijalne štete.
 
Vatrogasna služna kompanije ''Sloboda'' dežuraće celu noć u pogonu u kom se dogodio požar.
 
Ministarstvo odbrane: Nema povređenih, a ni materijalne štete u čačanskoj Slobodi
 
Od posledica požara u vojnog fabrici Sloboda u Čačaku nije bilo povređenih kao ni materijalne štete, potvrđeno je večeras Beti u Ministarstrvu odbrane.
 
Do izbijanja vatre, koja je brzom intervencijom vatrogasnih ekipa ugašena došlo je zbog samozapaljenja suzavca, a "nema nikave materijalne štete", dodaju u tom ministarstvu.
 
Izvor: blic
Pogledajte još
Dragan J. (62) iz Užica uhapšen je pošto je juče na obalama jezera Vrutci na četiri mesta podmetnuo požar u kome je izgorela jedna koliba i koji je zahvatio tri hektara šume. Pravovremenom intervencijom vatrogasaca sprečena je veća šteta, a kod piromana, koji je uhapšen dok je iz neposredne blizine...
U privatnom reciklažnom centru kod Požege večeras je izbio požar koji je zahvatio deo skladišnog prostora na otvorenom i pod nadstrešnicama.    Prema prvim informacijama, u požaru niko nije nastradao niti je povređen, ali je pričinjena materijalna šteta, prenosi RTS.   U toku je...
08. Decembar 2016. // ZOP - Hronika
Pre dva dana izbio je požar u fabrici Leoni u Prokuplju.   Prema prvim informacijama gorela je izolacija, a prokupački vatrogsci su gasili požar sa dva vozila.   Za sada se još uvek ne zna kako je došlo do izbijanja požara, ali ono što je najvažnije je da ljudskih žrtava nije bilo, da su radnici...
Na trafou Elektrodistribucije u Ulici Svetozara Markovića u centru Niša oko 10 sati došlo je do velikog požara nakon čega se zapalila cela zgrada ovog preduzeća. Požar je nakon dva sata borbe sa vatrenom stihijom lokalizovan. Kako saznajemo, požar je izazvala beskućnica koja je zapalila vatru u kontejneru koji se nalazio...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima