Zaštita od požara

Bijeljina: Eksplozija na pumpi

15. Mart. 2016.

Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).
 
Iako je u prvi mah sve izgledalo stravično kada je eksplozija odjeknula, drastičnijih posledica nije bilo, a najvažnije je da su radnici van životne opasnosti. Sva trojica smeštena su u bijeljinsku bolnicu.
 
Prema informacijama iz bolnice u Bijeljini, u eksploziji plina radnici su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena.
 
- Opekotine su po licu i šakama. Oni će zbog ovoga biti zadržani na lečenju - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Prema rečima očevidaca, nesreće četvorica radnika su pretakali plin iz cisterne u plinske boce jer su, kako pričaju očevici, primetili da cisterna negde ispušta plin, pa su želeli da ga na vreme pretoče.
 
- Odjednom se zapalio plin koji je curio iz cisterne i izbio je požar. Vatra je odmah zahvatila cisternu, kamion i agregat koji su se tu nalazili. Radnici koji su se našli kraj cisterne su popadali od eksplozije i vatre, ali nekako su uspeli da se sklone. U jednom trenutku se činilo da će se vatra proširi na celu pumpu, ali vatrogasci su brzo došli i ugasili požar - ispričali su očevici.
 
Mile Spasojević, starešina vatrogasne jedinice Bijeljina koja je lokalizovala požar i sprečila nesreću većih razmera, kaže da je eksplozija propan-butana na rezervoaru izazvala požar. Vatra se zahvaljujući prisebnosti vatrogasaca nije proširila na ostale objekte.
 
VARNICA
Nezvanično, mogući uzrok eksplozije je varničenje na elektro-motoru perionice koja se nalazi u neposrednoj blizini rezervoara sa plinom. Radnici CJB i dežurni tužilac uradiće uviđaj, a istraga će pokazati šta je izazvalo eksploziju i požar.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Pripadnici vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša lokalizovali su požar koji je izbio u subotu oko 18.30 časova na krovu zgrade strugare u Železničkoj ulici na Jelašničkom putu.   U požaru nije bilo povređenih a nakon gašenja požara uslediće policijski uviđaj, kojim će biti utvrđeno zbog čega...
11. Avgust 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar izbio je sinoć oko 19 časova uz fabriku betona ''Lafarž'' u Beočinu nadomak Novog Sada.   Gust crni dim nadvio se nad celim mestom, a požar je izbio na deponiji uz fabriku.   Vatrogasci kažu da nema potrebe za paniku jer je požar odmah lokalizovan, te da se na licu mesta pored...
Tri stara vagona van upotrebe potpuno su izgorela u požaru u nedelju rano ujutru na Železničkoj stanici u Smederevu. Vagoni su bili na pomoćnom koloseku u centru grada, u neposrednoj blizini cisterni s tečnim naftnim gasom. Srećom, izbegnuta je veća tragedija, jer vatra nije došla u dodir s naftnim gasom.   Oko četiri...
24. April 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar koji je večeras izbio u naselju Begaljica u Grockoj, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", lokalizovan je i nema povređenih.     Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, požar je zahvatio krovnu konstrukciju zgrade, dok su na licu mesta, pored pripadnika Vatrogasne brigade grada...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima