Zaštita od požara

Bijeljina: Eksplozija na pumpi

15. Mart. 2016.

Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).
 
Iako je u prvi mah sve izgledalo stravično kada je eksplozija odjeknula, drastičnijih posledica nije bilo, a najvažnije je da su radnici van životne opasnosti. Sva trojica smeštena su u bijeljinsku bolnicu.
 
Prema informacijama iz bolnice u Bijeljini, u eksploziji plina radnici su zadobili opekotine drugog i trećeg stepena.
 
- Opekotine su po licu i šakama. Oni će zbog ovoga biti zadržani na lečenju - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.
Prema rečima očevidaca, nesreće četvorica radnika su pretakali plin iz cisterne u plinske boce jer su, kako pričaju očevici, primetili da cisterna negde ispušta plin, pa su želeli da ga na vreme pretoče.
 
- Odjednom se zapalio plin koji je curio iz cisterne i izbio je požar. Vatra je odmah zahvatila cisternu, kamion i agregat koji su se tu nalazili. Radnici koji su se našli kraj cisterne su popadali od eksplozije i vatre, ali nekako su uspeli da se sklone. U jednom trenutku se činilo da će se vatra proširi na celu pumpu, ali vatrogasci su brzo došli i ugasili požar - ispričali su očevici.
 
Mile Spasojević, starešina vatrogasne jedinice Bijeljina koja je lokalizovala požar i sprečila nesreću većih razmera, kaže da je eksplozija propan-butana na rezervoaru izazvala požar. Vatra se zahvaljujući prisebnosti vatrogasaca nije proširila na ostale objekte.
 
VARNICA
Nezvanično, mogući uzrok eksplozije je varničenje na elektro-motoru perionice koja se nalazi u neposrednoj blizini rezervoara sa plinom. Radnici CJB i dežurni tužilac uradiće uviđaj, a istraga će pokazati šta je izazvalo eksploziju i požar.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Fabrika za preradu ribe u Požegi izgorela je u požaru, koji je jutros zahvatio pogon, povređenih nema, rečeno je u požeškoj policiji.     Za sada se ne zna uzrok, jer je uviđaj u toku, a pričinjena je velika materijalna šteta.   U gašenju požara su učestvovale ekipe iz Požege i...
08. Decembar 2016. // ZOP - Hronika
Pre dva dana izbio je požar u fabrici Leoni u Prokuplju.   Prema prvim informacijama gorela je izolacija, a prokupački vatrogsci su gasili požar sa dva vozila.   Za sada se još uvek ne zna kako je došlo do izbijanja požara, ali ono što je najvažnije je da ljudskih žrtava nije bilo, da su radnici...
Kostolac -- Na gradilištu kineske kompanije CMEC u termoelektrani "Kostolac B" u Kostolcu, oko 14 sati eksplodirale su dve boce tehničkog gasa za zavarivanje.   Tom prilikom povređena su tri radnika iz Kine.   RTS je javio je da su dvojica radnika zadobila lakše povrede i da su zbrinuti u...
U privatnom reciklažnom centru kod Požege večeras je izbio požar koji je zahvatio deo skladišnog prostora na otvorenom i pod nadstrešnicama.    Prema prvim informacijama, u požaru niko nije nastradao niti je povređen, ali je pričinjena materijalna šteta, prenosi RTS.   U toku je...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima