Zaštita od požara

Priboj: U požaru nastradao jedan radnik

26. Februar. 2016.

U požaru koji je danas oko podne zahvatio skladište nekadašnjeg pogona "Polioestera" u Priboju nastradao je, kako agencija Beta nezvanično saznaje, jedan radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina.

 
U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme "Poliester cevi" sa oko 50 tona smole, rastvarača i acetona.
 
Eksplozija se, kako navode očevici, čula u obližnjem restoranu i benzinskoj pumpi na Uvcu, a plamen je bio visok dvadesetak metara.
 
"Požar je lokalizovan i u toku je zagašavanje njegovog žarišta. U akciji su učestvovali svi raspoloživi kapaciteti Vatrogasne jedinice Sektora za vanredne situacije iz Priboja kao i po dva vozila sa kompletnom posadom iz Prijepolja i Fabrike automobila Priboj", rekao je agenciji Beta komandir jedinice Vujadin Kovačević.
 
Srećna je okolnost da je vetar duvao iz suprotnog smera u odnosu na obližnji pogon koji proizvodi protivgardne rakete pa je izbegnuta daleko veća tragedija, rekao je on.
 
U popodnevnim satima nadležni ekološki inspektori uzeli su uzorke vode reke Lim nizvodno od pogona u kome je došlo do požara, a očekuje se i dolazak inspekcije koja će utvrditi stepen zagađenosti vazduha u Priboju.
 
Preduzeće "Poliester cevi" jedno je od tri privredna društva nekadašnjeg "Poliestera" iz Priboja, privatizovanog 2007. godine. Bavilo se proizvodnjom filtera, cisterni, cevi, buradi, opreme za posebne namene i veliki deo proizvodnje izvozilo je na zapadnoevropsko tržište.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
Eksplozija na pumpi u Bijeljini, troje povređeno
14. Mart 2016. // ZOP - Hronika
BIJELJINA - Troje građana je povređeno u eksploziji koja se dogodila danas na benzinskoj pumpi "Dragstes" na magistralnom putu Bijeljina - Brčko, javili su lokalni mediji.   Troje povređenih su radnici na pupi i oni se sada nalaze u bijeljinskoj bolnici, preneo je sajt RTRS.   Pozivajući se na bolničke...
Fabrika za preradu ribe u Požegi izgorela je u požaru, koji je jutros zahvatio pogon, povređenih nema, rečeno je u požeškoj policiji.     Za sada se ne zna uzrok, jer je uviđaj u toku, a pričinjena je velika materijalna šteta.   U gašenju požara su učestvovale ekipe iz Požege i...
Na trafou Elektrodistribucije u Ulici Svetozara Markovića u centru Niša oko 10 sati došlo je do velikog požara nakon čega se zapalila cela zgrada ovog preduzeća. Požar je nakon dva sata borbe sa vatrenom stihijom lokalizovan. Kako saznajemo, požar je izazvala beskućnica koja je zapalila vatru u kontejneru koji se nalazio...
22. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na krovu napuštene zgrade u Bulevaru despota Stefana večeras oko 19 sati izbio je požar. Kako saznajemo, izgorelo je oko 40 kvadrata, a povređenih nema. Pet vatrogasnih vozila je bilo na terenu. - Požar je izbio u 19.05 sati na krovu napuštene zgrade. Požar je gasilo 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila - kažu iz...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima