Zaštita od požara

Priboj: U požaru nastradao jedan radnik

26. Februar. 2016.

U požaru koji je danas oko podne zahvatio skladište nekadašnjeg pogona "Polioestera" u Priboju nastradao je, kako agencija Beta nezvanično saznaje, jedan radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina.

 
U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme "Poliester cevi" sa oko 50 tona smole, rastvarača i acetona.
 
Eksplozija se, kako navode očevici, čula u obližnjem restoranu i benzinskoj pumpi na Uvcu, a plamen je bio visok dvadesetak metara.
 
"Požar je lokalizovan i u toku je zagašavanje njegovog žarišta. U akciji su učestvovali svi raspoloživi kapaciteti Vatrogasne jedinice Sektora za vanredne situacije iz Priboja kao i po dva vozila sa kompletnom posadom iz Prijepolja i Fabrike automobila Priboj", rekao je agenciji Beta komandir jedinice Vujadin Kovačević.
 
Srećna je okolnost da je vetar duvao iz suprotnog smera u odnosu na obližnji pogon koji proizvodi protivgardne rakete pa je izbegnuta daleko veća tragedija, rekao je on.
 
U popodnevnim satima nadležni ekološki inspektori uzeli su uzorke vode reke Lim nizvodno od pogona u kome je došlo do požara, a očekuje se i dolazak inspekcije koja će utvrditi stepen zagađenosti vazduha u Priboju.
 
Preduzeće "Poliester cevi" jedno je od tri privredna društva nekadašnjeg "Poliestera" iz Priboja, privatizovanog 2007. godine. Bavilo se proizvodnjom filtera, cisterni, cevi, buradi, opreme za posebne namene i veliki deo proizvodnje izvozilo je na zapadnoevropsko tržište.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
11. Avgust 2016. // ZOP - Hronika
Veliki požar izbio je sinoć oko 19 časova uz fabriku betona ''Lafarž'' u Beočinu nadomak Novog Sada.   Gust crni dim nadvio se nad celim mestom, a požar je izbio na deponiji uz fabriku.   Vatrogasci kažu da nema potrebe za paniku jer je požar odmah lokalizovan, te da se na licu mesta pored...
15. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).   Iako je...
Dva vatrogasca su lakše povređena jer su propala kroz nagorelu krovnu konstrukciju, gaseći požar koji je u sredu oko 8 sati izbio u isturenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Crkvencu. Svih 47 učenika je bezbedno evakuisano, učiteljice su uspele da spasu i sve dnevnike, a vatrogasci iz Jagodine i Svilajnca su...
U vojnoj kompaniji "Sloboda" večeras oko 21.30 sati izbio je požar u pogonu artificije, nakon što se zapalila smesa za proizvodnju suzavca. Vatrogasci uspeli da ugase požar oko 22.05 sati. Meštani dela grada u blizini fabrike uputili su veliki broj poziva službi Hitne pomoći jer su osetili neprijatan miris u...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima