Zaštita od požara

Lokalizovan požar u Begaljici, nema povređenih

24. Apri. 2016.

Veliki požar koji je večeras izbio u naselju Begaljica u Grockoj, u osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar", lokalizovan je i nema povređenih.

 
 
Kako je javio izveštač Tanjuga sa lica mesta, požar je zahvatio krovnu konstrukciju zgrade, dok su na licu mesta, pored pripadnika Vatrogasne brigade grada Beoagrada, prisutne ekipe Hitne pomoći i veliki broj građana.
 
 
Mali: Vatrogasci brzo reagovali, bitno da niko nije povređen
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da je požar u osnovnoj školi u Begaljici vrlo brzo lokalizovan, da su vatrogasci brzo reagovali sa 10 vozila i 29 pripadnika.
 
"Tu su i cisterne sa vodom, mi smo isto pomiogli iz grada, pošto je pritisak vode u Begaljici mali. Najvažnije je da nema povređenih", istakao je Mali u izjavi za Tanjug.
 
Prema njegovim rečima, vatrogasci su uspeli da uđu u školu kada je tek počeo požar i uspeli su da izvuku arhivu, kao i dnevnike, kompjutere i druge elemente.
 
"Mi ćemo gledati koliko već sutra da napravimo plan kako bi deca, njih oko 250 koliko ih pohađa ovu školu, od utorka ili srede već krenuli u osnovnu školu u Grockoj", rekao je Mali.
 
On je zahvali vatrogascima na brzoj reakciji i dodao da je najvažnije da deca nisu povređena.
 
"Požar je lokalizovan i nema nikakve opasnosti za ljude i objekte okolo. Uzrok je najverovatnije loša instalacija, jer je škola stara i ima lamperiju, ali će se to utvrditi istragom", dodao je gradonačelnik.
 
"Koji god da je uzrok požara nama sledi nova gradnja škole, odnosno obnova, na čemu će se raditi narednih nekoliko meseci ili godinu dana. Ali koliko god treba, uradićemo to kvalitetno kako treba kako bi đaci dobili modernu školu", naglasio je Siniša Mali.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
22. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na krovu napuštene zgrade u Bulevaru despota Stefana večeras oko 19 sati izbio je požar. Kako saznajemo, izgorelo je oko 40 kvadrata, a povređenih nema. Pet vatrogasnih vozila je bilo na terenu. - Požar je izbio u 19.05 sati na krovu napuštene zgrade. Požar je gasilo 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila - kažu iz...
BEOGRAD - U požaru koji je večeras izbio u Bukovičkoj ulici na Voždovcu nastradala je jedna osoba. Kako je rečeno Tanjugu u MUP-u, do požara je došlo oko 19.30 sati u kući površine oko 20 kvadratnih metara. Nakon gašenja požara, u kome je izgorela jedna soba od 10 kvadrata, zatečeno je ugljenisano telo....
Dva vatrogasca su lakše povređena jer su propala kroz nagorelu krovnu konstrukciju, gaseći požar koji je u sredu oko 8 sati izbio u isturenom odeljenju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Crkvencu. Svih 47 učenika je bezbedno evakuisano, učiteljice su uspele da spasu i sve dnevnike, a vatrogasci iz Jagodine i Svilajnca su...
Kostolac -- Na gradilištu kineske kompanije CMEC u termoelektrani "Kostolac B" u Kostolcu, oko 14 sati eksplodirale su dve boce tehničkog gasa za zavarivanje.   Tom prilikom povređena su tri radnika iz Kine.   RTS je javio je da su dvojica radnika zadobila lakše povrede i da su zbrinuti u...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima