Bezbednost i zdravlje na radu

OD 1. MARTA ZAKON O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Đorđević: "Veliko interesovanje za LICENCIRANJE agencija"

01. Februar. 2020.
OD 1. MARTA ZAKON O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Đorđević:

 Zakon o agencijskom zapošljavanju stupa na snagu 1. marta, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da je veliko interesovanje za licenciranje agencija. Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno ekonomskog saveta, Đorđević je rekao da sve ide sve ide svojim tokom kada je reč o tom zakonu, ali i naveo da je početak uvek težak.

"Mi smo vrlo fleksibilni i bitno nam je da zaživi taj zakon i u tom smislu radimo i pružamo većim kapacitetom podršku svima onima koji treba da krenu da rade", rekao je ministar.

Naveo je da još nema nikakvih problema kad je reč o implementaciji zakona za koji kaže da će biti novina na tržištu. Ono što je najbitnije - biće zaštićena radnička prava, s obzirom na to da su agencije radile bez ikakve kontrole, rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje novinara o novom zakonu i naveo da će za kontrolu u sprovođenju tog propisa biti nadležan Inspektorat za rad.

 

Đorđević je rekao da je na sednici SES dao pozitivna mišljenja za prošireno dejstvo posebnog kolektivnog ugovora za Komunalna preduzeća na teritoriji Republike Srbije, na Nacrt zakona o zaštiti potrošača, kao i na predlog o ukidanju određenih konvencija Međunarodne organizacije rada.

 

SES je, kaže, razmatrao i finansijski plan za 2020. godinu, i najavio da će se razmotriti mogućnost za povećanje sredstava radi unapređenja rada tog tela.

Đorđević je istakao i da su, na osnovu izveštaja o radu SES-a za 2019. godinu, date određene preporuke koje su usvojene i dodao da je predloženo da te preporuke budu razmotrene i kada je u pitanju zakon o SES-u koji je u izradi.

IZVOR: www.blic.rs/biznis/vesti/od-1-marta-zakon-o-agencijskom-zaposljavanju-djordevic-veliko-interesovanje-za/8685y7w

 

Pogledajte još
Umesto
  Radnici “Infrastrukture železnice Srbije”, pored alkotestiranja koje mogu od strane policije da imaju kao učesnici saobraćaja, podvrgnuti su ovoj proveri i u svojoj kompaniji i to uz pomoć 12 aparata koji su kupljeni za blizu 600.000 dinara sa PDV, kako bi se utvrdilo da li “trezni” obavljaju posao....
Inspektori donose - stalan posao
04. Januar 2017. // BZR - Srbija
Sa gotovo 15.000 radnika koji su zatečeni kako rade na crno poslodavci su posle nadzora inspekcije rada zasnovali radni odnos. To je za 40 odsto više nego 2015. godine. Do ugovora o radu je, prema podacima Inspektorata za rad, došlo čak 14.993 radnika, dok je pretprošle godine to učinilo 10.675 osoba koje nisu bile...
Godišnjica rada Portala HSE Srbija
10. Mart 2017. // BZR - Srbija
Dragi posetioci, ovog meseca slavimo godinu dana postojanja! Hvala na poverenju.
Seminar iz bezbednosti i zdravlja na radu – Rad na visini
Teme seminara su aktuelne i namenjene su prvenstveno licima za bezbednost agencijama, preduzetnicima i preduzećima koja se bave poslovima bezbednosti i zdravlja na radu a i svim ostalima koji su na bilo koji način povezani sa oblašću zaštite i licima koja se sa njom bave. Predavači su posebno izabrani po svojoj...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima