Bezbednost i zdravlje na radu

OD 1. MARTA ZAKON O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Đorđević: "Veliko interesovanje za LICENCIRANJE agencija"

01. Februar. 2020.
OD 1. MARTA ZAKON O AGENCIJSKOM ZAPOŠLJAVANJU Đorđević:

 Zakon o agencijskom zapošljavanju stupa na snagu 1. marta, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da je veliko interesovanje za licenciranje agencija. Na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno ekonomskog saveta, Đorđević je rekao da sve ide sve ide svojim tokom kada je reč o tom zakonu, ali i naveo da je početak uvek težak.

"Mi smo vrlo fleksibilni i bitno nam je da zaživi taj zakon i u tom smislu radimo i pružamo većim kapacitetom podršku svima onima koji treba da krenu da rade", rekao je ministar.

Naveo je da još nema nikakvih problema kad je reč o implementaciji zakona za koji kaže da će biti novina na tržištu. Ono što je najbitnije - biće zaštićena radnička prava, s obzirom na to da su agencije radile bez ikakve kontrole, rekao je Đorđević odgovarajući na pitanje novinara o novom zakonu i naveo da će za kontrolu u sprovođenju tog propisa biti nadležan Inspektorat za rad.

 

Đorđević je rekao da je na sednici SES dao pozitivna mišljenja za prošireno dejstvo posebnog kolektivnog ugovora za Komunalna preduzeća na teritoriji Republike Srbije, na Nacrt zakona o zaštiti potrošača, kao i na predlog o ukidanju određenih konvencija Međunarodne organizacije rada.

 

SES je, kaže, razmatrao i finansijski plan za 2020. godinu, i najavio da će se razmotriti mogućnost za povećanje sredstava radi unapređenja rada tog tela.

Đorđević je istakao i da su, na osnovu izveštaja o radu SES-a za 2019. godinu, date određene preporuke koje su usvojene i dodao da je predloženo da te preporuke budu razmotrene i kada je u pitanju zakon o SES-u koji je u izradi.

IZVOR: www.blic.rs/biznis/vesti/od-1-marta-zakon-o-agencijskom-zaposljavanju-djordevic-veliko-interesovanje-za/8685y7w

 

Pogledajte još
4 obaveze svakog poslodavca u Srbiji kada su ovakve vrućine
  Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  podsetilo je poslodavce u Srbiji da obavljanje poslova na otvorenom u narednim danima kada se prognoziraju temperature i iznad 40 stepeni  u pojedinim delovima zemlje, treba prilagoditi uslovima visokih temperatura. Ministarstvo je podsetilo...
BALKANSKI SAVET VAS POZIVA NA RADIONICU
05. April 2016. // BZR - Srbija
BALKANSKI SAVET VAS POZIVA NA RADIONICU: PRIMENA ZAKONODAVSTVA O INSPEKCIJSKOM NADZORU I KONTROLNE LISTE U OBLASTI RADNIH ODNOSA I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU 26.april 2016., Beograd, hotel Šumadija od 10 do 16 časova Predavač: Stručnjak Inspekcije rad PROGRAM RADIONICE ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU...
Dugoročnim udisanjem radona građani gotovo sigurno postaju žrtve karcinoma, tvrde stručnjaci povodom prvih rezultata koji pokazuju da radona po Srbiji ima u ekstremno nedozvoljenim količinama.   Svetska zdravstvena organizacija apeluje da je radon, posle pušenja, drugi uzročnik raka pluća, a novija istraživanja...
28. April 2016. // BZR - Srbija
Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je izjavio da su u Srbiji prošle godine od povreda na radu stradala 24 radnika. Vulin je istakao da je najvažniji zadatak poslodavaca, nadležnih službi i zaposlenih da ove i narednih godine niko ne strada dok obavlja svoj posao.   "Svaka nesreća...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima