Zaštita životne sredine

NAJAVLJENA EKOLOŠKA KATASTROFA KOJA TRAJE

28. Jul. 2020.
NAJAVLJENA EKOLOŠKA KATASTROFA KOJA TRAJE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pre tri meseca smo najavili ekološku katastrofu. Niko nije reagovao!

O zanemarivanju brodova od nacionalnog značaja i prepuštanje brodova na milost i nemilost Dunavu i vremenskim prilikama, pišemo već godinama unazad. Vrhunac je bio potonuće Čakora, do kojeg je došlo čistim javašlukom i neradom nadležnih službi.

Kada je do potonuća došlo upozoravali smo i najavljivali moguću ekološku katastrofu, do koje je na žalost dolšlo i koja traje. I dalje ni jedna gradska služba ne preduzima NIŠTA da bi se problem sprečio i da bi se izbegla još veća šteta.

Izlivanje naftnih derivata je izuzetno opasno po okolinu. Jedna kap naftnog derivata zagadi m2 zemljišta na sto godina. Iz potopljenog broda već danima ističu naftni derivati u vodu.

Nepotrebno je napominjati da su ublizini reni bunari, tj. bunari pitke vode i da su izvorišta u opasnosti kao i biljni i životinjski svet.

U našoj državi kao da su svi slepi, a sam grad Novi Sad koji je u velikim projektima sređivanja priobalja, nije u stanju da ukloni potonuli objekat iz kog se izliva toksična materija.

Kao i do sada, NIKO nije odgovoran i niko ne preduzima NIŠTA.

Za one koji tvrde da se brodovi Čakor i Vučevo ne mogu osposobiti i koristiti za svoju prvobitnu namenu zbog zastarelosti i nerentabilnosti, u prilog postavljamo fotografiju identičnog broda koji plovi i radi u Mađarskoj.

Pogledajte još
22. Januar 2016. // ZŽS - Srbija
Ispitivanje poljoprivrednog zemljišta: Uzorci za analizu uzeti na 29 lokacija POLjOPRIVREDNO zemljište na teritoriji Pančeva na nižem nivou je zagađenosti nego što je očekivano, zaključak je okruglog stola na kome su juče predstavljeni rezultati zajedničkog projekta Srbije i Japana pod nazivom "Podizanje...
Dan bez automobilskog dima
22. Septembar 2016. // ZŽS - Srbija
Opština Svilajnac, u saradnji sa Biciklističkim klubom Čiroki i Volonterskom organizacijom Svilajnac, 25. septembra, obeležiće "Dan bez automobilskog dima".   U nedelju 25. septembra od 11 časova, u Parku evropskog prijateljstva biće organizovan skup na kome građani mogu doći biciklom, motorom na električni...
Prvi brzi punjač za električne automobile u Srbiji
22. April 2017. // ZŽS - Srbija
Prvi brzi punjač za električne automobile u Srbiji, koji može da napuni svaki auto strujom za samo 15 minuta, pušten je u rad ispred Mašinskog fakulteta.   Brzi punjač, koji će za nekoliko dana biti premešten na Petrolovu pumpu na Čukarici, predstavljen je na konferenciji "Zelena Balkanika, Električna...
Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine
Drugi program radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine dodelili su deset zelenih i jedan crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine.   Zeleni list- priznanje za očuvanje životne sredine u ovoj godini, dobili su Ministarstvo pravde - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, JP "Srbijašume"...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima