Zaštita životne sredine

Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

26. Apri. 2016.
Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

Drugi program radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine dodelili su deset zelenih i jedan crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine.

 
Zeleni list- priznanje za očuvanje životne sredine u ovoj godini, dobili su Ministarstvo pravde - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, JP "Srbijašume" i Šumarski fakultet Beograd, za projekat  "Jedno drvo za jednog ratnika", navodi se u saopštenju Drugog programa radio Beograda.
 
Zatim ambasada Japana, za pomoć u saniranju posledica poplava i izradi Katastra klizišta u Srbiji, Pokret gorana Srbije, kompanija "FCA Srbija", za akciju "Recikliranje je cool", alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem, regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš.
 
Priznanje je dobila scena Off teatar Niš i JKP "Mediana" Niš, udruženje građana "Taraške rode" i MZ Taraš  - nosioci titule "Evropsko selo roda".
 
Zatim prof. Dragan Pečurica, za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha u Bačkoj Topoli, inženjer Ranko Šćekić, za projekat i proizvodnju briketa od ugljene prašine, inženjer Milutin Dražić, za projekte pošumljavanja na omladinskim radnim akcijama. 
 
Crni list najvećem zagađivaču životne sredine ove godine je dodeljen Republičkoj sanitarnoj inspekciji, zbog nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
Sajt za borbu protiv divljih deponija na Fruškoj gori
30. Oktobar 2016. // ZŽS - Srbija
Fruška gora, "panonska lepotica", mogla bi uskoro da se reši crnih ekoloških tačaka - divljih deponija - kojih ima na gotovo svim prilaznim putevima planini. Rešenje ovog gorućeg problema intenzivno traže aktivisti Udruženja "Fruškać" i internet-platforme www.fruskac.net, i čini se da...
Fekalije plivaju Resavom
10. Jul 2016. // ZŽS - Srbija
U Despotovcu se kanalizacioni otpad "uliva" direktno u - reku. Starački dom i Stacionar raznim sadržajima zapušavaju pumpe.   FEKALIJE iz kanalizacije Staračkog doma, Stacionara i kuća pored njih izlivaju se direktno u reku Resavu, kod Mosta kralja Petra, pa se lokalno stanovništvo - osim što ga...
Četiri od pet novih elektrobuseva stiglo je u Beograd i nalaze u garaži GSP. Novi autobusi zelene su boje, a na gradskim ulicama nalaziće se od 20. jula. Do tada pogledajte kako će oni izgledati.   Izvor: Blic
22. Januar 2016. // ZŽS - Srbija
Ispitivanje poljoprivrednog zemljišta: Uzorci za analizu uzeti na 29 lokacija POLjOPRIVREDNO zemljište na teritoriji Pančeva na nižem nivou je zagađenosti nego što je očekivano, zaključak je okruglog stola na kome su juče predstavljeni rezultati zajedničkog projekta Srbije i Japana pod nazivom "Podizanje...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima