Zaštita od požara

U SIDNEJU Gori industrijski kompleks, dve osobe teško povređene

25. Maj. 2016.

Na jugozapadu Sidneja bukti veliki požar u jednom industrijskom kompleksu, u kojem su dve osobe zadobile teže opekotine i prebačene su u bolnicu, javljaju danas australijski mediji.

 
Požar je potpuno uništio jedan auto-otpad, a proširio se i na dve obližnje zgrade, saopštila je lokalna vatrogasna služba.
 
Vatrogasci su uspeli da sprece širenje vatre na obližnju sportsku dvoranu i jednu veliku fabriku, a sada se bore da ugase glavno žarište požara, izjavio je šef vatrogasaca Ijan Krimer.
 
U gašenju učestvuje stotinjak vatrogasaca iz 20 obližnjih vatrogasnih stanica, a očekuje se da će požar biti ugašen za nekoliko sati.
 
 
- Požar još gori na auto-otpadu, a situaciju pogoršava velika količina goriva i automobilskih guma na licu mesta - rekao je Krimer i dodao da uzrok požara zasad nije poznat.
 
Iznad mesta požara se uzdiže veliki oblak crnog dima, koji je prekrio i obližnji autoput M5.
 
Dva muškarca su zadobila teže opekotine lica, a jedan od njih i opekotine ruku, a prebačeni su u teškom stanju u bolnicu "Rojal Nort Šor".
 
Policija je ranije evakuisala ljude iz zgrada koje se nalaze blizu lokaciji požara, a na licu mesta su i dalje ambulanta kola u slučaju da bude još pacijenata sa opekotinama.
 
Izvor: Blic
 
 
Pogledajte još
Troje povređeno u eksploziji u naftnom postrojenju
Najmanje tri osobe su povređene u eksploziji u naftnom postrojenju "Pemeks" u Meksiku, prenose svetski mediji. Kako navodi „Sputnjik“ do incidenta je došlo u gradu Koacakoalkos, a vatrogasci i ekipe Hitne pomoći nalaze se na licu mesta. Preko stotinu ljudi evakuisano je posle eksplozije.   Za sada...
Najmanje dve osobe su poginule od eksplozije acetilenskih komora u skladištu u fabrici kompanije Derišeburg, u francuskom regionu Pirinej-Atlantik, javljaju lokalni mediji. U eksploziji, koja se dogodila u mestu Bajone, povređene su tri osobe, javio je televizijski kanal TF1.   Uzrok eksplozije je oboreni strujni...
Veliki požar u Hrvatskoj: Gori postrojenje Zagrebpetrola
  Zagreb -- U postrojenju Zagrebpetrola u Grubišnom polju kod Virovitice danas popodne izbio je veliki požar u skladištu lako zapaljivih otpadnih tečnosti. Kako prenosi Index.hr, u javnoj vatrogasnoj stanici Grubišno Polje potvrdili su da je na tom mestu došlo do požara.   Na terenu su brojne...
VATROGASAC NA POLJIMA
04. Septembar 2020. // ZOP - Svet
  FIELDS FIREMAN štiti gazde od teških (poljo)privrednih šteta i gubitaka Poljoprivredne mašine vrše izrazito opasnu delatnost u pogledu izbijanja požara, u tom pogledu jedan od požarom najugroženijih radnih procesa je žetva. U letnjoj vrelini, zapaljivi su kako požnjeveni usevi, tako i nastali...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima