Zaštita od požara

APEL - Ne paliti vatru u prirodi zbog povećanog rizika od požara

25. Jul. 2016.
APEL - Ne paliti vatru u prirodi zbog povećanog rizika od požara

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine apeluje na građane da, tokom boravka u prirodi i izvođenja radova na poljima, ne pale vatru na otvorenom jer se može proširiti i izazvati šumske požare čije su štete neprocenjive.

Kako je navedeno na sajtu tog ministarstva nastupajući period visokih temperatura veoma će pogodovati nastanku šumskih požara, a obzirom da je nastupio i period korišćenja godišnjih odmora i povećanog boravka u prirodi, ministarstvo apeluje na građane da se odgovorno ponašaju pri odlasku i da ne pale nekontrolisano vatru na otvorenom prostoru, ukoliko ta mesta nisu za to predviđena, vidno obeležena i obezbeđena.

Naglašava se i da je Uprava za šume naložila korisnicima šuma koji gazduju državnim šumama da preduzmu pojačane mere na zaštiti šuma od požara u skladu sa planovima zaštite šuma od požara i propisima.
 
I Šumarsko lovna inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine će obavljati pojačanu kontrolu sprovođenja mera zaštite od požara, kod korisnika i sopstevnika šuma i kod korisnika lovišta.
 
U saopštenju se podseća da je zakonom zabranjeno paljenje korova, strnjišta, trstike, trave i drugog rastinja, kao i paljenje otvorene vatre u šumi i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, na udaljenosti manjoj od 200 metara od ruba šume.
 
Ministarstvo poziva građane da, ukoliko uoče vatru na otvorenom ili manji požar, o tome odmah obaveste MUP - Sektor za vanredne situacije.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
Ovo su jedine žene vatrogasci u Srbiji
18. Februar 2016. // ZOP - Srbija
DVD “Vitkovac-Milakovac-Pečenog” iz Kraljeva je prva ženska vatrogasna dobrovoljna jedinica, koju sačinjava petnaest žena. One su završile kompletnu obuku, položile i dobile sertifikate da mogu da učestvuju u akcijima gašenja požara ili spasavanja ljudi u elementarnim nepogodama. Ali, kako su za...
NEBOSH Oil & Gas Certificate - ZAGREB, CROATIA. LAST MINUTE SIGN UP
    Za više informacija posetite: www.hsetraining.rs
NEBOSH Oil & Gas Certificate - Belgrade, Swebia. LAST MINUTE SIGN UP
Upcoming NEBOSH IGC course we will be running in Belgrade, Serbia. When : 15th - 26th April 2019 (Mon-fri only) Where: Belgrade, Serbia - Exact venue TBC Course : NEBOSH IGC (10 Day Course) Exam: 29th April 2019 Includes 10 days training, all fees & registrations, Exam fees, course materials and daily refreshments and...
Predstavljen pilot projekat koji za cilj ima unapređenje zaštite od požara stanovništva sa fokusom na ranjive grupe
 Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je sa ministarkom za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja prof. dr Darijom Kisić u Subotici prisustvovao predstavljanju pilot projekta koji za cilj ima unapređenje zaštite od požara stanovništva sa fokusom na ranjive grupe...  ...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima