Vanredne situacije

Vanredna situacija u 11 opština; Utopio se muškarac kod Đakovice

07. Mart. 2016.
Vanredna situacija u 11 opština; Utopio se muškarac kod Đakovice

Sa teritorije četiri mesne zajednice na području Kraljeva je počela evakuacija meštana zbog izlivanja reke Zapadna Morava. Poplave ugrozile Čačak i okolna sela

 
VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim delovima Srbije. Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP evakulisali su 15 osoba iz Gornjeg Milanovca, Čačka i Priboja, a u tokom dana broj evakuisanih osoba porastao je na čak 420!
 
 
Poplave su ugrozile Čačak i okolna sela. Zbog izlivanja reka u Lučanima proglašeno vanredno stanje, poplavljeni dom zdravlja i zgrada bolnice u Guči, srednja škola i glavna trafostanica. Vanredno stanje proglašeno i u Čačku i Arilju.
 
Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da su svi spasilački timovi na terenu, kao i da su koncentrisani na teritoriji opština Čačak i Užice i dodao da će već danas Žandarmerija i Vojska Srbije biti upućene na krizna područja. Vodostaj Save i Dunava je, za sada, u granicama redovne odbrane od poplava, porast se očekuje do četvrtka, ali Marić ističe da opasnost ne preti od velikih reka, već od bujičnih vodotokova, manjih reka i pritoka čiji nivo raste zbog obilnih padavina.
 
Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) objavo je meteorološko upozorenje, prema kome se danas u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji i u Banatu očekuju obilne padavine.
 
U 11 opština u Srbiji, zbog poplava, proglašena je vanredna situacija, a po ovlašćenju predsednika Srbije Tomislava Nikolića angažovana je i vojska.
 
Vanredna situacija proglašena je na teritorijama opština Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Ljig.
 
Kiša koja je padala tokom dana izazvala je poplave i izlivanje kanalizacije u pojedinim sredinama na teritoriji opštine Gračanica. U toku noći očekuje se slabljenje padavina, a u toku utorka i razvedravanje.
 
U sredu, u večernjim satima biće slabijih padavina, a u petak će u pojedinim delovima zemlje pasti i do 30 litara kiše po metru kvadratnom.
 
22:15 - U PREKIDU SAOBRAĆAJ NA PUTU NATALINCI - RAČA
 
Saobraćaj na delu puta Natalinci - Rača je u prekidu zbog izlivanja reke Jasenice, saopštilo je večeras Javno preduzeće "Putevi Srbije".
 
Iz tog preduzeća su apelovali na učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, ograničenje brzine i da vožnju ;prilagode ;uslovima na putu.
 
Pročitajte više na: Novostima
Pogledajte još
Mihajlović naložila hitne preventivne mere zbog mogućih poplava
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, pozvala je danas pod oznakom "hitno" sva preduzeća i agencije iz resora Ministarstva da obrate posebnu pažnju i preduzmu sve preventivne mere zbog najave velikih padavina i upozorenja na mogućnost poplava.  ...
Vanredna situacija: Izlile se reke, evakuacija
07. Mart 2016. // VS - Srbija
Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani, Arilje, Topola, Novi Pazar i Bajina Bašta proglašena vanredna situacija. Evakuacija u toku.   Vodeni tokovi i dalje rastu. Problemi i u požeškom kraju. U Bajinoj Bašti se pokrenula klizišta,nekoliko kuća je potopljeno, a...
Situacija pod kontrolom, timovi u pripravnosti zbog najavljenih padavina
BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je situacija pod kontrolom i da nije bilo intervencija, ali da su timovi Sektora za vanredne situacije u pripravnosti zbog najavljenih padavina.   "Mi smo naše aktivnosti oko pripreme onoga što je RHMZ objavio uradili još u...
SLEDE NOVE PADAVINE Marić: Najveći rizik u poplavljenim zonama, apel građanima da slušaju nadležne organe
U narednih 36 sati, usled obilnih padavina koje najavljuje RHMZ, najkritičnije će biti u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, izjavio je večeras načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, koji je dodao da su na jug zemlje već upućene dodatne snage.   On je apelovao na građane da poslušaju nadležne organe ako u...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima