Zaštita životne sredine

Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

26. Apri. 2016.
Deset zelenih listova za zaštitnike životne sredine

Drugi program radio Beograda i Pokret gorana Vojvodine dodelili su deset zelenih i jedan crni list za zaštitnike i zagađivače životne sredine.

 
Zeleni list- priznanje za očuvanje životne sredine u ovoj godini, dobili su Ministarstvo pravde - Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, JP "Srbijašume" i Šumarski fakultet Beograd, za projekat  "Jedno drvo za jednog ratnika", navodi se u saopštenju Drugog programa radio Beograda.
 
Zatim ambasada Japana, za pomoć u saniranju posledica poplava i izradi Katastra klizišta u Srbiji, Pokret gorana Srbije, kompanija "FCA Srbija", za akciju "Recikliranje je cool", alternativa za bezbednije hemikalije - AlHem, regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Niš.
 
Priznanje je dobila scena Off teatar Niš i JKP "Mediana" Niš, udruženje građana "Taraške rode" i MZ Taraš  - nosioci titule "Evropsko selo roda".
 
Zatim prof. Dragan Pečurica, za aktivnu borbu protiv zagađenja vazduha u Bačkoj Topoli, inženjer Ranko Šćekić, za projekat i proizvodnju briketa od ugljene prašine, inženjer Milutin Dražić, za projekte pošumljavanja na omladinskim radnim akcijama. 
 
Crni list najvećem zagađivaču životne sredine ove godine je dodeljen Republičkoj sanitarnoj inspekciji, zbog nedoslednosti u sprovođenju Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
Počelo čišćenje Potpećkog jezera
11. Januar 2021. // ZŽS - Srbija
 U cilju rešavanja problema na Potpećkom jezeru i uklanjanja velike količine plivajućeg otpada koji se, usled padavina nakupio kod brane „Potpeć“ na Limu, danas su počeli radovi na njegovom čišćenju. Radove sprovodi JVP „Srbijavode“ u saradnji sa JP „Elektroprivreda Srbije“, koje će...
Poziv - Škola savetnici za hemikalije Oktobar 2016
11. Avgust 2016. // ZŽS - Srbija
POZIV ZA PETODNEVNU OBUKU: OBUKA ZA STICANJE ZVANJA SAVETNIKA ZA HEMIKALIJE. Datum: 03.10.-07.10.2016. Mesto: Beograd DOWNLOAD
Prvi brzi punjač za električne automobile u Srbiji
22. April 2017. // ZŽS - Srbija
Prvi brzi punjač za električne automobile u Srbiji, koji može da napuni svaki auto strujom za samo 15 minuta, pušten je u rad ispred Mašinskog fakulteta.   Brzi punjač, koji će za nekoliko dana biti premešten na Petrolovu pumpu na Čukarici, predstavljen je na konferenciji "Zelena Balkanika, Električna...
Regionalna CHM radionica
05. April 2016. // ZŽS - Srbija
U Beogradu je danas otvorena Regionalna radionica Clearing-House Mechanism (CHM) Konvencije o biološkom diverzitetu za zemlje centralne i istočne Evope i zapadne Azije. Radionicu je otvorio direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović, koji je tom prlikom naglasio veoma zapažen rezulalt Agencije u procesu...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima