Zaštita od požara

Priboj: U požaru nastradao jedan radnik

26. Februar. 2016.

U požaru koji je danas oko podne zahvatio skladište nekadašnjeg pogona "Polioestera" u Priboju nastradao je, kako agencija Beta nezvanično saznaje, jedan radnik koji se u momentu ekplozije nalazio u magacinu sirovina.

 
U požaru je potpuno izgoreo magacin sirovina i repromaterijala firme "Poliester cevi" sa oko 50 tona smole, rastvarača i acetona.
 
Eksplozija se, kako navode očevici, čula u obližnjem restoranu i benzinskoj pumpi na Uvcu, a plamen je bio visok dvadesetak metara.
 
"Požar je lokalizovan i u toku je zagašavanje njegovog žarišta. U akciji su učestvovali svi raspoloživi kapaciteti Vatrogasne jedinice Sektora za vanredne situacije iz Priboja kao i po dva vozila sa kompletnom posadom iz Prijepolja i Fabrike automobila Priboj", rekao je agenciji Beta komandir jedinice Vujadin Kovačević.
 
Srećna je okolnost da je vetar duvao iz suprotnog smera u odnosu na obližnji pogon koji proizvodi protivgardne rakete pa je izbegnuta daleko veća tragedija, rekao je on.
 
U popodnevnim satima nadležni ekološki inspektori uzeli su uzorke vode reke Lim nizvodno od pogona u kome je došlo do požara, a očekuje se i dolazak inspekcije koja će utvrditi stepen zagađenosti vazduha u Priboju.
 
Preduzeće "Poliester cevi" jedno je od tri privredna društva nekadašnjeg "Poliestera" iz Priboja, privatizovanog 2007. godine. Bavilo se proizvodnjom filtera, cisterni, cevi, buradi, opreme za posebne namene i veliki deo proizvodnje izvozilo je na zapadnoevropsko tržište.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
15. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na benzinskoj pumpi "Dragstes" koja se nalazi uz magistralni put Bijeljina - Brčko, u Ljeljenči danas oko 11 časova dogodila se eksplozija u kojoj su povređena tri radnika pumpe. Prema nezvaničnim informacijama, povređeni su radnici Milorad Živanović (29), Dragan Rosić (54) i Saša Maletić (30).   Iako je...
31. Jul 2016. // ZOP - Hronika
U fabrici i salonu nameštaja u Kovačici u četvrtak je izbio požar koji je lokalizovan, rekao je Beti komandant vavatrogasne brigade iz Pančeva Bora Majkić.   Majkić je naveo da je u 19.20 časova prijavljeno da je izbio požar u fabrici "Padina komerc" i salonu nameštaja i da je na gašenju...
Eksplozija na pumpi u Bijeljini, troje povređeno
14. Mart 2016. // ZOP - Hronika
BIJELJINA - Troje građana je povređeno u eksploziji koja se dogodila danas na benzinskoj pumpi "Dragstes" na magistralnom putu Bijeljina - Brčko, javili su lokalni mediji.   Troje povređenih su radnici na pupi i oni se sada nalaze u bijeljinskoj bolnici, preneo je sajt RTRS.   Pozivajući se na bolničke...
22. Mart 2016. // ZOP - Hronika
Na krovu napuštene zgrade u Bulevaru despota Stefana večeras oko 19 sati izbio je požar. Kako saznajemo, izgorelo je oko 40 kvadrata, a povređenih nema. Pet vatrogasnih vozila je bilo na terenu. - Požar je izbio u 19.05 sati na krovu napuštene zgrade. Požar je gasilo 18 vatrogasaca i pet vatrogasnih vozila - kažu iz...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima