Vanredne situacije

Uvedena vanredna situacija u celoj Srbiji

10. Mart. 2016.

Beograd -- Posle sednice Štaba za vanredne situacije i sednice Vlade proglašena je vanredna situacija na celoj teritoriji Srbije.

Odluka je doneta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava.
 
Vlada Srbije će svakodnevno imati sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, kontinuirano pratiti situaciju na terenu i o tome obaveštavati građane, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. 
 
Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, te će policiji u zaštiti granica, u danima koji su pred nama, pomagati i Vojska Srbije. 
 
Vlada Srbije apeluje na sve građane da poštuju odluke Vlade Srbije i učiniesve kako bi se sprečile veće posledice tokom kritičnog kišnog perioda koji nas očekuje do utorka. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je za B92 da bi uvođenje vanredne situacije bilo preventivno, kao i da trenutna situacija u Srbiji zahteva punu pažnju. 
 
Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio da će se u slučaju da kiša nastavi da pada stvoriti uslovi da se proglasi vanredna situacija na terotoriji cele Srbije.
 
Izvor: B92
Pogledajte još
Svetski dan civilne zaštite obeležen nizom manifestacija
  Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obeležili su 1. mart – Svetski dan civilne zaštite nizom manifestacija širom Republike Srbije gde su ukazali na značaj ove službe neophodne u slučaju nesreća i katastrofa i podsetili na njihove žrtve i podvige. Tom prilikom,...
Vanredna situacija u 11 opština; Utopio se muškarac kod Đakovice
Sa teritorije četiri mesne zajednice na području Kraljeva je počela evakuacija meštana zbog izlivanja reke Zapadna Morava. Poplave ugrozile Čačak i okolna sela   VELIKA količina padavina dovela je do porasta vodostaja reka u pojedinim delovima Srbije. Tokom noći pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica MUP...
Dodatne snage Sektora za vanredne situacije i Žandarmerije stižu u Osečinu da pomognu zbog poplava
  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je ministar policije Nebojša Stefanović, nakon konsultacija sa načelnikom Sektora za vanredne situacije (SVS) Predragom Marićem, uputio dodatne snage SVS-a i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće...
Vanredna situacija: Izlile se reke, evakuacija
07. Mart 2016. // VS - Srbija
Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani, Arilje, Topola, Novi Pazar i Bajina Bašta proglašena vanredna situacija. Evakuacija u toku.   Vodeni tokovi i dalje rastu. Problemi i u požeškom kraju. U Bajinoj Bašti se pokrenula klizišta,nekoliko kuća je potopljeno, a...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima