Fizičko tehnička zaštita

EVAKUISAN AERODROM U SOFIJI: Pronašli kombi sa sumnjivom napravom

01. Decembar. 2015.
EVAKUISAN AERODROM U SOFIJI: Pronašli kombi sa sumnjivom napravom

Bugarska policija uklonila sumnjivi kombi ispred aerodroma, jer su se uplašili da je miniran, ali su kasnije demantovali da je u njemu bomba.

 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Bugarske demantovalo je danas da je pronađena eksplozivna naprava u kombiju, parkiranom ispred zgrade međunarodnog aerodroma u Sofiji.
 
 
"Trenutno, specijalisti nastavljaju da vrše provere unutar kombija, koji je pomeren na sigurno. Do 15 časova po lokalnom vremenu, eksplozivna naprava nije pronađena. Provere se nastavljaju", saopštila je Služba za odnose sa javnošću tog ministarstva, prenosi Itar Tas.
 
Ranije je portparol aerodroma Danijela Veleva rekla da je eksplozivna naprava pronađena u kombiju, parkiranom u blizini Terminala 1, a da policija pokušava da demontira uređaj, preneo je Rojters.
 
Nakon što je objavljeno da su pronađene sumnjive torbe, deo međunarodnog aerodroma u Sofiji je evakuisan. Iz aerodorma poručuju da će Terminal 1 biti zatvoren do ponoći i da su svi letovi preusmereni na Terminal 2.
 
Izvor: Kurir
Pogledajte još
Ubijen čuvar nuklearke u Belgiji, ukradena propusnica!; Tužilac negira da je incident povezan sa terorizmom
Radnik obezbeđenja nukelarne elektrane u belgijskom gradu Šarloa ubijen je u četvrtak, dva dana posle terorističkog napada u Briselu, prenose lokalni mediji. Kako navode belgijski mediji, a prenosi „Raša tudej“, tom prilikom je ukradena propusnica tog člana obezbeđenja.   Mediji pišu da je...
Brisel -- Belgijska mreža nuklearnih centrala suočena je sa pretnjom sajber napada u narednih pet godina, tvrdi koordinator EU za borbu protiv terorizma Žil de Kerhove. "Ne bi me začudilo ako bi u narednih pet godina bilo pokušaja da se putem interneta izvede napad", naveo je De Kerhove.   AFP navodi da ova...
Evakuisan aerodrom u Kalinjingradu, bez eksploziva
20. Decembar 2015. // FTZ - Svet
Moskva -- Na aerodoromu Hrabrovo, na zapadu Rusije u Kalinjingradu, koji je evakuisan zbog anonimne dojave o postavljanju bombe, nije pronađena eksplozivna naprava. Kako je preneo TASS, citirajući neimenovani izvor, na aerodromu nije pronađena eksplozivna naprava. Sa aerodroma je prethodno evakuisano 40 putnika i zaposlenih, a...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima