Fizičko tehnička zaštita

DRAMA NA AERODROMU - Policija pronašla rakete sa eksplozivom u avionu

12. Mart. 2016.

Na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu pronađene su dve rakete sa eksplozivnim punjenjem koje su transportovane iz Bejruta preko Beograda i Londona za Njujork.

 
Očigledno se radi o švercu oružja, jer su rakete bile upakovane kao školske makete i imale su takvu prateću dokumentaciju. Međutim, psi su nanjušili eksploziv u paketima i po otvaranju utvrđeno je da se ipak radi o bojnim raketama i pokrenuta je istraga, nezvanično saznaje “Blic”.
 
Rakete dužine 1,5 metara bile su u prtljagu aviona na redovnoj liniji Er Srbije koji je u Beograd doleteo iz Bejruta.
 
Sanduci su odmah obezbeđeni i obavljen je uviđaj.
 
Kako saznajemo, rakete i nisu poslate u Beograd, nego je krajnja destinacija pošiljke trebalo da bude London ili Njujork, gde je trebalo da ih preuzme izvesna kompanija za koju nije isključeno da je fiktivna.
 
Iz “Er Srbije” potvrđeno nam je da su rakete pronađene u redovnoj kontroli na Aerodromu.
 
- Kargo pošiljka, koja je transportovana na dalju destinaciju, ranije juče je identifikovana na aerodromu zahvaljujući strogim merama bezbednosne kontrole. Avio-kompanija pomaže u istrazi. Bezbednost i sigurnost su osnovni prioriteti “Er Srbije” - navode u ovoj kompaniji.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
02. Mart 2016. // FTZ - Hronika
Iz obe sudske zgrade u Novom Sadu, policija je danas oko devet sati evakuisala ljude zbog dojave o postavljenoj bombi. Nepoznata osoba je, kako saznajemo, oko 8.50 pozvala broj 192 i rekla da je u sudu postavljena eksplozivna naprava. S obzirom na to da dojavljivač nije precizirao u kojoj od dve zgrade, evakuisani su zaposleni i stranke iz...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima