Bezbednost i zdravlje na radu

U 2015. na radu stradala 24 radnika

28. Apri. 2016.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je izjavio da su u Srbiji prošle godine od povreda na radu stradala 24 radnika.

Vulin je istakao da je najvažniji zadatak poslodavaca, nadležnih službi i zaposlenih da ove i narednih godine niko ne strada dok obavlja svoj posao.
 
"Svaka nesreća na radu je mogla da bude sprečena i izbegnuta. Ove i narednih godina mora da se sve učini da takvih nesreća i povreda na radu više ne bude", rekao je Vulin u Ateljeu 212 gde je obeležen Dan bezbednosti i zdravlja na radu i uručene nagrade poslodavcima koji su najviše učinili da zaštite radnike. 
 
On je istakao da Ministarstvo rada ima tri cilja - da smanji nezaposlenost, broj povreda na radu i rad na crno, čime se obezbedjuje bolja zaštita zaposlenih. 
 
Kako je naveo, od ukupnog broja povreda na radu trećina je u neregistrovanim poslovima. 
 
Potpredsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Vujović je rekao da u 2015. godini više od 1.000 radnika teže povredjeno, a lakše povredjeno oko 7.000. 
 
"Bezbednost radnika najviše zavisi od poslodavaca, a inspekcija treba da redovno kontroliše da li se poštuju propisi i međunarodne konvencije", ukazao je Vujović.
 
Izvor: b92
Pogledajte još
Od 11. - 14. oktobra na Beogradskom sajmu održan je 40. MEĐUNARODNI SAJAM PREVENCIJE I REAGOVANJA U VANREDNIM SITUACIJAMA I BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU. U hali 1 beogradskog sajma održao se sajam energetike i ekologije. Mi smo posetili halu 4 gde se održao sajam  međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim...
Dodeljena priznanja povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji
 „Briga o zaposlenima i stvaranje uslova za bezbedan i zdrav rad bili su i biće jedan od glavnih prioriteta rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja“, poručila je ministarka prof. dr Darija Kisić Tepavčević prilikom dodele Nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu...
Godišnjica rada Portala HSE Srbija
10. Mart 2017. // BZR - Srbija
Dragi posetioci, ovog meseca slavimo godinu dana postojanja! Hvala na poverenju.
Saradnja Inspektorata za rad i PKS na očuvanju zdravlja radnika i prevenciji
 Inspektorat za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Privredna komora Srbije potpisali su Memorandum o saradnji kojim će se kreirati zajednički okvir za dijalog kompanija i Ministarstva.   Cilj je unapređenje primene radno-pravnih propisa, preventivne i savetodavne uloge Inspektorata,...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima