Bezbednost i zdravlje na radu

Spasili radnike koji su bili živi zakopani!

24. Maj. 2016.

Na Avalskom putu u Jajincima, obrušila se zemlja prilikom čega su dva radnika ostala zatrpana. Srećom oni su oslobođeni oko 15 časova i kolima Hitne pomoći prebačeni su u Urgentni centar.

 
- Muškarci starosti 32 i 35 godina od udara zemlje su pretrpeli kontuzione povrede. U relativno dobrom su stanju, bili su svesni dok smo ih prevozili - kažu iz Hitne pomoći.
 
Kako saznajemo, inženjer i majstor firme "Bau Vesen" iz Vreoca kod Lazarevca, koja je obavljala radove, prebačeni su na odeljenje ortopedije Kliničkog centra Srbije.
 
Zemlja je radnike zatrpala dok su kopali kanal za postavljanje kanalizacione cevi u Ulici Voje Radića na dubini od oko sedam metara.
 
- Radnici su angažovani na postavljanju kanalizacije još od zimus. Koliko sam upućen, ušli su u kanal baš da bi napravili neku vrstu zaštite kako se ne bi desilo ovo što se dogodilo - rekao je jedan od komšija.
 
Kako saznajemo, radnici su u kanal spušteni u svojevrsnom kavezu kada je došlo do obrušavanja zemlje, koja, navodno, nema veze sa ovim gradilištem.
 
- Kolege sa bagerom su istog časa krenuli da podižu kavez i jedan od radnika je odmah spasen, dok su drugog morali da otkopavaju lopatama - rekla je komšinica Ljubica Gaković.
 
SLIČAN INCIDENT I PRE NEDELJU DANA
 
Jedan od radnika kaže da se skoro identičan incident desio i pre nedelju dana, ali u trenutku dok nikoga nije bilo na gradilištu. On tvrdi da su za sve krive podzemne vode.
 
Izvor: Blic
Pogledajte još
11. Septembar 2016. // BZR - Hroniika
Slovenački državljanin Saša Podgorelac (32), radnik preduzeća "SR-ALU" iz Ptuja, poginuo je radeći na gradilištu firme "Patent ko" iz Mišićeva kod Subotice. Tragedija se dogodila u četvrtak po podne, a mladić, koji je sa svojim kolegama iz Slovenije radio kao izvođač radova na izgradnji fabrike...
11. Avgust 2016. // BZR - Hroniika
Zoran Krsmanović (58), radnik Rudarskog basena "Kolubara" poginuo je danas tokom radova na površinskom kopu "Tamnava", na zapadnom polju. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila kada ga je udario bager. Iz JP EPS nije precizirano na koji način je Zoran nastradao, već samo navode da je do...
18. Mart 2016. // BZR - Hroniika
MEDVEĐA - Rudar Martin Vasilevski (31) poginuo je noćas u rudniku zlata "Lece" kraj Medveđe, potvrđeno je danas agenciji Beta. Predsednik opštine Medveđa Nenad Arsić rekao je da se nesreća dogodila oko jedan čas posle ponoći u rudarskoj jami, kada se na rudara obrušila stena.   Vasilevski koji je...
Preminuo radnik EPS-a posle pada sa bandere
18. Mart 2016. // BZR - Hroniika
Radnik Elektroprivrede Srbije (EPS) Slobodan Stošić (47) preminuo je od posledica povreda koje je zadobio kada je pao sa stuba dok je radio na niskonaponskoj mreži u selu Gornja Trnica kod Trgovišta, saopštio je danas EPS. Radnik je stradao juče, kada se polomio drveni stub na kojem se nalazio dok je izvodio radove....
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima