Bezbednost i zdravlje na radu

Mašina radniku zdrobila ruku

01. Jun. 2016.
Mašina radniku zdrobila ruku

MIODRAG Radošević (56) radnik privatne slovenačke firme KONUS d.o.o. u Prokuplju, zadobio je teške telesne povrede kada mu je mašina smrskala ruku! Prema rečima Marije Despotović, portparola prokupačke Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić", nesrećnom čoveku teško su povređeni kost leve ruke, odnosno nadlaktice i krvni sudovi. Zbog toga je hitno transportovan na odeljenje vaskularne hirurgije u Nišu, gde mu je - amputirana ruka.

- Radošević je na odeljenje urgentne medicine primljen sa teškim telesnim povredama i nakon ukazane lekarske pomoći hitno je transportovan za Niš - kaže Despotovićeva.
 
Miodragova supruga Dragana kaže da mu je ruka bila smrskana do lakta. Prema njenim rečima, nesreća se dogodila u utorak po podne.
 
- Miodrag je otišao da radi u drugu smenu od dva sata popodne. Samo posle sat vremena, našeg sina pozvao je jedan od direktora iz firme i rakao mu da je Miodrag doživeo nesreću na poslu, ali da povreda nije opasna - kaže Dragana. - Međutim, kada smo otišli u nišku bolnicu, lekari su nam saopštili da će ruka do lakta morati da se amputira, jer su je valjci od mašine bukvalno zdrobili.
I dok ističe da nije upoznata sa detaljima nesreće, Miodragova supruga objašnjava da od plate koju je zarađivao radeći na mašini u ovoj fabrici izdržava celu porodicu, odnosno jednog studenta i jednog đaka. Kako smo saznali, kobna mašina je jedna od "opasnijih" u ovoj privatnoj firmi koja se bavi izradom pamučnih prediva i truleks krpa. U preduzeću, koje broji oko 70 radnika, zaposleni su i ranije doživljavali povrede, ali ne drastične kao u Miodragovom slučaju. Inače, prema nezvaničnim saznanjima, inspekcija rada je već obavila uviđaj u firmi i očekuje se njihov izveštaj o ovoj nesreći.
 
NA MAŠINI RADI 30 GODINA
MIODRAG kaže da se ne seća detalja kada mu je mašina sa valjcima dohvatila ruku. On je za ovakvom i sličnim mašinama proveo čak 30 godina.
 
Izvor: Novosti
Pogledajte još
U pogonu Karbamid, u "HIP Azotari" u Pančevu, nešto posle 12 sati došlo je do proboja na instalacijama i curenja amonijaka, i tom prilikom je nastradao radnik Goran Pejić (51) iz Starčeva.   Brzom intervencijom radnika i vatrogasaca zaustavljeno je curenje opasne materije, a nadležne službe tvrde da je...
18. Mart 2016. // BZR - Hroniika
MEDVEĐA - Rudar Martin Vasilevski (31) poginuo je noćas u rudniku zlata "Lece" kraj Medveđe, potvrđeno je danas agenciji Beta. Predsednik opštine Medveđa Nenad Arsić rekao je da se nesreća dogodila oko jedan čas posle ponoći u rudarskoj jami, kada se na rudara obrušila stena.   Vasilevski koji je...
11. Avgust 2016. // BZR - Hroniika
Zoran Krsmanović (58), radnik Rudarskog basena "Kolubara" poginuo je danas tokom radova na površinskom kopu "Tamnava", na zapadnom polju. Prema prvim i nezvaničnim informacijama, tragedija se dogodila kada ga je udario bager. Iz JP EPS nije precizirano na koji način je Zoran nastradao, već samo navode da je do...
Muškarac, čije ime nije saopšteno, poginuo je juče u padu sa skele tokom izvođenja građevinskih radova u Ulici Vida Nježića u Banjaluci. “Nezavisnim” je potvrđeno da je utvrđeno da je riječ o nesrećnom slučaju, odnosno da nema elemenata krivičnog djela.  U pitanju je, kako nezvanično saznajemo,...
Pronađite firmu prema sledećim kriterijumima